foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Oldtimer Klub Classic "99

Nova GradiškaOldtimeri na FB

Muzej prometa i teh.

Pokrovitelji

 

U 10 h 12. rujna. 2010. sati startala je II. Biciklijada oldtimer biciklima Oldtimer kluba „Classic'99“ Nova Gradiška. Ne samo da se okupio velik broj članova kluba nego su u „karavanu“ pristupili i brojni gosti iz inozemstva, izvan Nove Gradiške i sami građani koji su prepoznali priliku za dobro druženje. Gosti su bili iz OTK Banja Luke, OTK Garešnice i OTK Požege koji su inače stalni gosti našeg OTK „Classic'99“ na svim susretima i domaćim manifestacijama.

Navedeni klubovi gaje veliko prijateljstvo te se redovito posjećuju i surađuju.

Kako smo naveli biciklisti su krenuli u 10 sati od Caffe bara „Slavča“ predsjednika Krešimira Kneževića prema Korzu gdje su ih čekali bicikli koje su darovali djeci slabijeg imovinskog statusa. U 12 sati su krenuli u simboličnu utrku do Cernika gdje su bili ugošćeni kod također člana kluba Zlatka Tomlinovića. U 13 sati se krenulo u prostor Vatrogasnog doma Cernik gdje je se pekla pečenica za ručak. Nakon ručka karavana je prodefilirala Cernikom gdje su domaćini gostima pokazivali znamenitosti poput Kulmerovog dvorca i samostana. Prije polaska nazad za Novu Gradišku ugostili su ih i u caffe baru „Ambrust“ gdje su se vozači okrijepili prije „zadnje“ dionice.

Večera je bila održana u velikoj prostoriji Vatrogasnog doma Nova Gradiška ispred kojeg je vozače dočekala svirka tamburaškog sastava „Stari prijatelji“ koji na svakom susretu i manifestaciji kluba uveseljavaju slavonskim veselicama, a nađe se i pokoja balada. Za večeru su bili zaduženi članovi UHDDR Nova Gradiška koji su spravljali kotlovinu. Iako su se tamni oblaci i kiša bili bili prisutni cijeli dan sudjelovatelje to nije spriječilo da voze. I tako je uz svirku, druženje i svečanu dodjelu zahvalnica završila ovogodišnja biciklijada zapamćena po akciji „Jedan osmijeh za jedan bicikl“ koja će se nastaviti i na godinu (više u idućem članku).