foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Oldtimer Klub Classic "99

Nova GradiškaOldtimeri na FB

Muzej prometa i teh.

Pokrovitelji

 

Jučer, 7. svibnja, održana je 6. izložba oldtimer vozila (automobila i motocikala starijih od 30 godina) u gradu, u organizaciji Oldtimer kluba "Classic 99" Nova Gradiška. Predstavilo se 60 sudionika sa ukupno 25 automobila i 21 motociklom.

Pozivu su se odazvali i brojni gosti: OTK „Kurbla“ (Garešnica), OTK „Đakovo“, OTK „Slavonski Brod“, OTK „Požega“, OTK „Našice“, OTK „Veteran“ (Banja Luka) i OTK „Laktaši“ iz BiH. Izložba je popraćena mnoštvom posjetitelja te zajedno sa manifestacijom „Dani Europe“ doprinjela sadržajno bogatom subotnjem danu. Najstariji automobil od prisutnih automobila bio je bordo Buick sport coupe sl.1 l (1941. god.) iz Nove Gradiške u vlasništvu dr. Ivana Bagarića.

Nakon izložbe sudionici su se u koloni uputili u Giletince gdje su bili pozvani na svečani ručak i dodjelu zahvalnica. Predsjednik i članovi oldtimer kluba „Classic 99“ Nova Gradiška se zahvaljuju gradu Nova Gradiška, Zajednici tehničke kulture Nove Gradiške i Turističkoj zajednici grada Nove Gradiške. - Prva subota u mjesecu svibnju je obilježila početak sezone oldtimer susreta u nas. Izložba je bila uvod za 11. međunarodni susret oldtimera u mjesecu srpnju.