foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Oldtimer Klub Classic "99

Nova GradiškaOldtimeri na FB

Muzej prometa i teh.

Pokrovitelji

 

Ljubitelji automobila, posebice onih starijih, došli su na svoje u prošlu subotu kada su bili svjedoci 11. međunarodnog oldtimer susreta oldtimer kluba „Classic'99“ Nova Gradiška. Uz brojne goste iz Hrvatske i inozemstva kao i članove domaćeg kluba Nova Gradiška je u subotu bila prava Meka svih oldtimeraša u regiji.

Ruta ovogodišnjeg susreta iznosila je 40 kilometara, a zaustavljalo se u Sičicama, Vrbju, Drežniku i ponovno u Novoj Gradiški gdje je finalna destinacija bio restaurant „Dukat“ u kojemu su svim sudionicima podjeljeni pehari i zahvalnice.

Ove tradicionalne susrete službeno su otvorili predsjednik kluba Krešimir Knežević, zamjenik gradonačelnika Milan Mateša i predstavnica Turističke zajednice grada Nove Gradiške vijećnica Dinka Matijević. Prigodno i kao znak zahvalnosti za dugogodišnju uspješnu suradnju dosad i u buduće predsjednik kluba uručio je priznanja predstavnicima grada i Turističke zajednice. Među 45 automobila i 35 motocikala najstariji primjerci bili su Škoda iz 1930. godine i Zundapp iz 1943. godine. Raznovrsnost modela i tipova vozila po godištu, proizvođaču i karoserijskom obliku obilježila je ove 11. susrete. Od Alfinog spidera do Hanomag kamiona, bilo je vozila za svačiji ukus.

Službeno otvaranje najavljivala je voditeljica Simonida Tarbuk, a događaj su upriličili i članovi Matice umirovljenika Nove Gradiške koji su nošnjama i tradicionalnim plesovima dodatno obogatili subotnje prijepodne u koje je, također,uz zvukove evergreena spojilo tradicionalni slavonski ples i vječne melodije koje nikad neće izumrijeti kao ni izložena vozila. Realizacijom službenih oldtimer novina, prvih u Hrvatskoj, u OTK „Classic'99“ ne posustaju već u suradnji s gradom ustraju na novom projektu, tehničkom muzeju koji bi kao takav bio također prvi na ovim prostorima te u kojemu bi se čuvala vozila, stare tehnikalije i ostala vrijedna građa.

Članovi Oldtimer kluba „Classic'99“ zahvaljuju se slijedećim pokroviteljima:

Gradu Nova Gradiška, Turističkoj zajednici grada, županijskoj Zajednica tehničke kulture, Auto klubu Nova Gradiška, Hrvatske šume Požega, općina Vrbje, dr. Ivanu Bagariću, Antunu Akmačiću- Ćeberu, OPG "Bošnjak" Sičice i Matici umirovljenika grada.