foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Oldtimer Klub Classic "99

Nova GradiškaOldtimeri na FB

Muzej prometa i teh.

Pokrovitelji

 

7. srpanj 2012. - Stotu obljetnicu automobilizma u Novoj Gradiški Oldtimer klub „Classsic 99“ obilježio je tradicionalnim oltimer susretima. Na dvanaesti međunarodni susret zaljubljenika u stare automobile i motocikle došlo je iz Hrvatske i susjednih zemalja 150 sudionika sa 80 vozila.

Bilo je to za sudionike još jedno cjelodnevno druženje, a za Novogradiščane, Petrovoselce, Novokapelčane i Drežničane prilika da uživaju u ljepoti starih metalnih ljubimaca i odaju priznanje njihovim vlasnicima na trudu i upornosti da ih urede i tako sačuvaju dio automobilske i motociklističke svjetske povijesti.

Sudionike su na središnjem gradskom trgu pozdravili Krešimir Knežević, predsjednik Oldtimer kluba „Classic 99“ i zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas-Vujčić, te Ljiljana Siročić, u ime Turističke zajednice Nova Gradiška.

Nakon Starog Petrovog Sela, Nove Kapele i Drežnika sudionici su nastavili druženje u Hotelu kralj Tomislav, gdje su im uručena priznanja.

Oldtimer susreti su bili ove godine druga manifestacija koju je obilježavajući stotu obljetnicu prvog automobila u Novoj Gradiški organizirao Oldtimer kluba „Classic 99“.