foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Oldtimer Klub Classic "99

Nova GradiškaOldtimeri na FB

Muzej prometa i teh.

Pokrovitelji

 

Oldtimer klub Classic 99 iz Nove Gradiške u subotu 5. srpnja organizirao je 14. međunarodni oldtimer susrete u Novoj Gradiški. Tradicionalno okupljanje sudionika vlasnika starodobnih vozila bilo je u prostorima Hrvatskog auto kluba.Nakon okupljanja odlazimo sa svojim limenim ljubimcima na gradski trg gdje su i ovoga puta privukli veliku pozornost brojnih građana i slučajnih prolaznika, koji su sudionike pozdravili velikim pljeskom i uz pjesmu i ples kuda Matice umirovljenika. Sve prisutne pozdravio je gradonačelnik grada Nova Gradiška gospodin Željko Bigović a ispred oldtimer kluba predsjednik Krešimir Knežević.

Na oldtimer susretu okupilo se više od sedamdeset uglancanih limenih ljepotana iz Hrvatske, Austrije i Bosne i Hercegovine uz brojna i rijetka vozila najveću pažnju privukla su ona najstarija: automobili Pontiac iz 1930, Packard iz 1937 motocikli Zundapp 600 iz 1936 i orginalni Njemački motocikli iz 2. Svjetskog rata Zundapp 750 sa bočnom prikolicoim.

Gosti našega kluba posjetili su izložbu koju su članovi kluba priredili povodom 15. godišnjice oldtimer kluba i prvo predstavljanje predmeta sakupljenih za budući postav muzeja Prometa i tehnike u Novoj Gradiški.
Nastavak vožnje dovodi nas u tvornicu alata Tang gdje nas dočekuje ljubazni domaćin gospodin Dalibor Ptačnik direktor tvornice koji nas upoznaje sa proizvodnim procesima i odvodi nas u kovačnicu gdje se upoznajemo kako nastaju metalni predmeti kovanjem. Kolona odtimer vozila vodi nas na trasu dugu 50. kilometara trasom Rešetari, Adžamovci , Staro Petrovo Selo i dovodi nas u staro Slavonsko selo Štivicu koje je poznato po svojim rezbarima, u Štivici nas dočekuju naši članovi Vlado Blažetić i Zdravko Trusić koji uz pomoć općine Staro Petrovo Selo organiziraju ručak i bogatu tombulu.Put nas vodi dalje u selo Orubicu uz rijeku Savu do mjesta Štivice gdje nas dočekuje ljubazni domaćin Mario Bošnjak vlasnik kušaonice piva Bošnjak sa svojim domaćim hladnim pivom.
Nakon degustacije domaćeg piva put nas odvodi u Novu Gradišku u Hotel kralj Tomislav gdje se uz svečanu večeru zahvaljujemo uz prigodne poklone svima sudionicima susreta.