foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Oldtimer Klub Classic "99

Nova GradiškaOldtimeri na FB

Muzej prometa i teh.

Pokrovitelji

 

Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/foto/dj-auto
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/foto/dj-auto

Priča o malom dječjem automobilu počinje slučajno pronalaskom na jednom starom zapuštenom tavanu jedan mali dječji automobil koji je godinama ležao odbačen u kutu napušten prepušten sam sebi i vremenskim uvjetima, Našim interesom za igračku koja bi vjerovatno završila na smeću, gazda se dosjetio da bi mogao nešto dobiti za to.

Zahvaljujući našem članu Juri Tokiću iz Cernika koji otkupljuje automobil i poklanja ga kao eksponat za naš Muzej prometa i tehnike koji smo pokrenuli prije godinu dana (upisan pod inv.br. 0203)

Detaljnim pregledom vozila zaključili smo da mu je potrebna hitna obnova ako ga mislimo spasiti jer su vlaga i godine ležanja učinile svoje.Obnova počinje pod budnim okom našega dugogodišnjeg člana Stanka Glavaša koji je zadužen za obnovu drvenih dijelova karoserije, Eugen Prpić zadužen za mehanički dio obnove i Krešimir Knežević zadužen za bojanje i ekipa koja je pomogla Ivica Medić, Petar Jurišić, Alen Podhraški. Na automobilu su obnovljene stranice,maska,gornji poklopac, maska, blatobrani, novo sjedalo i drveni kotači po orginalnim uzorcima.

Nakon mjesec dana rada malo simpatično vozilo zasjalo je novim sjajem i prvi puta izloženo na našoj izložbi organiziranoj povodom 15. godina oldtimer kluba Classic 99 Nova Gradiška i nadamo se da će dugo krasiti prostorije našega kluba i budućeg muzeja.

{gallery}dj-auto{/gallery}