foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Oldtimer Klub Classic "99

Nova GradiškaOldtimeri na FB

Muzej prometa i teh.

Pokrovitelji

 

Petar Jurišić, veliki je ljubitelj oldtimera, posebno onih sa duplim W logotipom. Gospodin Pera je također i jedan od osnivača kluba kojemu je preteča bio „Buba“ klub.

Opširnije...

Dr. Radomira Dumičića Novogradiščani znaju kao liječnika školske medicine i zaljubljenika u umjetnosti kao što su poezija, slikarstvo i glazba. Za one koji ne znaju, dr. Dumičić je također član Oldtimer kluba „Classic'99“ Nova Gradiška sa svojim limenim ljepotanom, Peugeotom 404 iz 1971. godine.

Opširnije...

BMW R26 iz 1960. godine, u vlasništvu Ivice Medića, plijeni pažnju gdje god da se pojavi. Ivica je ponosan na svog dvokotačnog ljubimca ali i na sebe jer ga je samostalno restaurirao da bude ovako besprijekoran kakvog ga vidimo na slikama.

Opširnije...

Ljubitelji oldtimera diljem Europe, iako mnogobrojni i mnogi od njih ponosni vlasnici starih ljepotana, imaju rijetku priliku uživati u društvu onih američkog podrijetla. Naročito na našem području, većinom srećemo starodobne automobile europskih proizvođača, dok one američkih možemo vidjeti samo na filmovima. Mislimo na velike i robusne Chevrolete, Fordove, Dodgeove i ostale koji se nisu proizvodili za europsko tržište već samo za široke američke ceste. Upravo na filmu je i dr. Ivan Bagarić prvi puta ugledao svog ljubimca.

Opširnije...

Pontiacu u vlaništvu Tonija Akmačića - Ćebera trebale su 53 godine da iz Kanade, preko Amerike i Australije stigne do Slavonije i Drežnika. Nekoliko godina možemo ga viđati i diviti mu se, ne samo na izložbama starih oltimera već i, za njega neobičnom ambijentu, slavonskim svatovima u društvu sa konjima i svečanim slavonskim zapregama.

Opširnije...