foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Oldtimer Klub Classic "99

Nova GradiškaOldtimeri na FB

Muzej prometa i teh.

Pokrovitelji

 

Petar Jurišić, veliki je ljubitelj oldtimera, posebno onih sa duplim W logotipom. Gospodin Pera je također i jedan od osnivača kluba kojemu je preteča bio „Buba“ klub.

Baš u Perinoj radioni on i nekolicini entuzijasta došli su na ideju o osnivanju kluba ljubitelja zrakom hlađenih Volkswagen vozila iz kojeg je nastao i OTK „Classic'99“ Nova Gradiška. Ponos svih članova.

Inače, gospodin Pera je, možemo reći, veći dio svog bogatog života posvetio upravo vozilima. '60-ih i '70-ih radio je u Auto-moto centru Nova Gradiška kao instruktor vožnje. Paralelno je počeo učiti i automehaničarski zanat popravljajući fićeke i kasnije bube.

Sedamdesetih godina otišao je u Njemačku, točnije u Ingolstadt, gdje se nastavio baviti mehanikom i usavršavao znanje servisiranja Volkswagenovih zrakom hlađenih boxer motora.

Od tada su u pravom smislu i krenule Petrove avanture sa popularnim bubama koje traju i dan danas.

Po povratku sa obučavanja u Njemačkoj u Novoj Gradiški je otvorio servis za vozila iz VW programa.

Pristupačan i skroman Petar uvijek je spreman pomoći svakom klupskom kolegi bilo da se radi o popravku ili prijateljskom razgovoru. Iz ljubavi prema automobilu, kako je i glasio Volkswagenov reklamni slogan 2005. godine, Pera uvijek nesebično priskoči potrudivši se da naše brundave bube voze.

Iako u mirovini Petar je aktivan kao mladić u najboljim godinama i uvijek radi na novim projektima.

Trenutno se u Perinoj ergeli nalaze VW Buba 1300 iz '72., nedavno restaurirani VW TL, moped Zindapp Bella (inače raritet na ovim prostorima), Wartburg...

U fazi restauracije trenutno se nalazi zelena buba iz '64. godine koja bi trebala biti svečano dovršena ove tekuće godine.

Bravo majstore! Samo naprijed!

Možda jednog dana bude na redu i onaj Porsche cabrio iz šezdesetih na redu o kojemu smo pričali...