foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Oldtimer Klub Classic "99

Nova GradiškaOldtimeri na FB

Muzej prometa i teh.

Pokrovitelji

 

Kad pričamo o Oldtimer klubu "Classic '99", moramo spomenuti naš lijepi mali grad iz kojeg dolazimo.
Nova Gradiška je slavonski gradić smješten između rijeke Save i obronaka planine Psunj. Grad je pretrpio velika razaranja tijekom Domovinskog rata koji je ostavio dugoročne posljedice na razvitak grada, no Nova Gradiška se zahvaljujući braniteljima i ustrajnim građanima obranila i ide ka svjetlijoj budućnosti.

Grad danas broji oko 15 000 stanovnika među kojima su i mnogi ljubitelji oldtimer vozila.

Naš klub je nastao u proljeće 1999 godine. Tada se okupila grupica zaljubljenika u stara motorna vozila koja se prvotno družila u sklopu neslužbenog "Buba" kluba, te odlučila osnovati oldtimer klub. Tako je 10. travnja 1999. osnovan OTK "Classic '99".
Kao i svaka nova udruga i naša je naišla na mnoge početničke probleme i nerazumijevanje okoline.

Uz velike napore organiziran je prvi oldtimer susret na kojem se okupilo tridesetak vozila.

Od tada je uloženo puno truda i vremena da bi klub postao ono što jest danas.

Mala grupica stanovnika prerasla je u preko pedesetak aktivnih članova koji u svojim garažama čuvaju preko 150 vozila među kojima se krije i nekoliko dragulja automobilske industrije. Najstarija vozila članova našeg kluba su automobili - Pontiac iz 1930. i Buick Sport coupe iz 1941. godine, te motocikli Zundapp 800 iz 1938. i DKW ½ 350 iz 1939. godine.
Njima u klubu pravi društvo razni Opeli, Mercedesi, Fiati, Chevroleti, Pontiaci, Rolls-Royci, Cadillaci, Volkswageni i Zastave te motocikli - BMW-i, Puchovi, NSU-i, DKW-i, Zundappi i Tomosi.

Svi oni zajedno čine značajan doprinos bogatstvu tehničke kulture u našoj zemlji.

Svake godine organiziramo međunarodne oldtimer susrete koji svake godine okupe više od stotinu vozila i preko dvije stotine sudionika.

Tijekom godina, aktivnost kluba se povećala. Od osnovne ideje očuvanja i spašavanja tehničke kulture, došli smo do organizacije velike izložbe motornih starodobnih vozila i stare tehnike koja se održava svake godine u centru grada Nove Gradiške.

Svi dobri rezultati proizašli su iz angažiranosti naših članova koji zajednički njeguju ljubav prema starodobnim vozilima i njihovom očuvanju, te poštivanje njihovog povijesnog značaja.